"In het bos smaakt alles beter", kent u die uitdrukking? Nou wij wel en dat laten we hier zien met de Dutch Oven, braadworsten en spekjes en dat soort dingen... Lees verder voor het hele recept.
Afgelopen zaterdag zijn we met een selecte groep bushpapa's een nieuwe locatie wezen testen. Het was een succes en datzelfde valt te zeggen over het avondeten. Wil je weten hoe je dit gegarandeerde succes zelf ook kunt bewerkstelligen? Scroll dan maar naar beneden.
Zo maak je het
1. Smelt de boter
Maak een mooi vuur. Knal die driepoot erboven en hang de Dutch Oven eraan. Wij hebben hier een 2qt Dutch Oven gebruikt. Warm de pan op en voeg de roomboter toe. Smelt de boter in de pan.
2. Kleur de worst
Doe de braadworsten in de pan en geef ze aan beide zijden een mooi kleurtje. Twee á drie minuten per zijde. Haal vervolgens de worsten weer uit de pan. Wij hebben hier kalfsbraadworsten gebruikt. Gezien de geringe afmetingen van de 2qt Dutch Oven hebben we de worsten in twee sessies gebakken.
3. Doe de ui
Knal de spekjes in de pan. Voeg vervolgens de gesneden ui (halve ringen) toe en de basterdsuiker. Blijf goed roeren totdat de ui mooi zacht en verkleurd is.
4. Zuurkool
Voeg de gesneden knoflook toe. Laat het vocht uit het pakje zuurkool lopen en doe de zuurkool daarna in de pan. Hussel alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
5. Stoof in bokbier
Pak een lekker biertje, in dit geval herfstbok, en voeg een halve fles toe aan de pan. Plaats de worsten terug in de pan, doe nu de deksel erop en laat het geheel zo'n vijftien tot twintig minuten stoven. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat het nog enkele minuten door pruttelen zodat overtollig vocht kan verdampen.
6. Finishing touch
Haal de worsten uit de pan. Indien de saus te waterig is, voeg wat bloem toe. Dit was in dit geval niet nodig. Neem de pistolets en snij deze aan de bovenzijde open. Plaats de worst, voeg ui, spek en zuurkool toe. Bedek het geheel met saus (Zaanse mayo en mosterd) en top af met wat gesneden augurk en uitgebakken uitjes van de toko. Bam! Succes gegarandeerd mofo.
Ingrediënten
- 6 braadworsten (wij hadden hier kalfsbraadworsten)
- Goeie klont roomboter
- Gerookte spekjes 125 gram
- Twee gele uien
- Twee tenen knoflook
- Pakje gekookte wijnzuurkool
- Eetlepel donkere basterdsuiker
- Snufje zout
- Toefje peper
- Flesje herfstbok (of ander bier)
- 6 pistolets (Marokkaanse bakker)
- Mayonaise, ketchup, mosterd
- Augurk
- Uitgebakken uitjes (toko)
U kunt het bericht beoordelen door een aantal sterren te selecteren.
Indien u een reactie plaatst, zal uw e-mailadres niet zichtbaar zijn voor anderen.
Reactie plaatsen
Reacties