Noodpakketten. We zullen er de komende tijd alleen maar meer over gaan horen. Tip nummer 1: hou je hoofd koel. Ga niks overhaast doen. Handel vanuit kalmte. Natuurlijk is het goed om jezelf een beetje voor te bereiden maar neem er de tijd voor. De wereld is er morgen nog.
Tenzij ze de hele boel platgooien met nucleaire bommen. Maar dan hoef je ook niet meer te preppen want dan zijn we waarschijnlijk allemaal weggevaagd.
Noodpakket samenstellen: complete lijst
Ga voor jezelf na waarom je een noodpakket in huis wilt halen? Wil je drie dagen kunnen overleven uit je pakket of een week? Blijf je thuis of ga je verplaatsen? Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het samenstellen van een noodpakket.
Deze checklist gaat uit van een basispakket om 72 uur door te komen tijdens een grote stroomstoring. Eventueel uit te breiden met extra voedsel om het langer uit te kunnen houden.
Een noodpakket is altijd persoonlijk. Mocht je liever een kant en klaar noodpakket aanschaffen, ga dan goed na of dit pakket voor jou ook écht compleet is. Vul aan indien nodig.
Oorlog en preppen
In tijden van oorlog worden bepaalde zaken al snel schaars. Wat we nu voor lief nemen is dan opeens een luxeproduct. Voor rokers is het bijvoorbeeld helemaal geen gek idee om een slof sigaretten op voorraad te hebben. Het zou wat zijn, vliegen de kogels je om de oren, zijn er geen peuken meer verkrijgbaar. Ook dat nog.
In een eerder blogartikel 'Hoe begin ik met preppen?' heb ik uiteengezet hoe je zou kunnen starten met preppen. Welke zaken essentieel zijn om in je preps mee te nemen en waar je allemaal rekening mee kan houden.
Je bent zelf je grootste prep
Vergeet niet dat je zelf je grootste prep bent. Fysiek sterk en fit, je moet tenslotte je vrouw en kind naar buiten kunnen dragen met een rugzak op je rug. Mentaal veerkrachtig, met alle shit die je te wachten staat is het belangrijk dat je dit mentaal allemaal aankunt.
Het Stoïcisme kan op beide gebieden een waardevolle rol spelen. Verder richt het je aandacht ook op de dingen die je wél kunt beïnvloeden in plaats van focussen op zaken waar je eigenlijk helemaal geen invloed op hebt.
Zo zegt Marcus Aurelius bijvoorbeeld dat hij niet hoopt dat iets wél of niet gaat gebeuren. Eerder hoopt hij erop dat hij goed met de situatie kan omgaan wanneer deze ontstaat. Hij hoopt liever dat hij over de juiste vaardigheden en mindset beschikt om met de situatie te dealen.
Een goede combinatie in mijn ogen, Stoïcisme en preppen.
U kunt het bericht beoordelen door een aantal sterren te selecteren.
Indien u een reactie plaatst, zal uw e-mailadres niet zichtbaar zijn voor anderen.
Reactie plaatsen
Reacties
Goed artikel! Thanks voor de tips!